cultuur in amsterdam oost watergraafsmeer
Serge Verheugen
 
adresvrolikstraat 38-2
postcode/plaats1091 VG Amsterdam
e-mail
tel.020-6922937
geslachtman
geboortedatum24-10-1963
homepagewww.sergeverheugen.nl
landNederland
categorietekenen (conceptueel), beeldhouwer [persoon] (verhalend), schilderen (verhalend), beeldende kunst (overigen)
the love integrator
the love integrator
thumbs up
thumbs up
vogel
vogel
la cage aux follies
la cage aux follies
architectoral studies
architectoral studies
the lovegun
the lovegun
WIJ
WIJ
Multi Krul Juweel
Multi Krul Juweel
Paleis voor Volksvlijt
Paleis voor Volksvlijt
déjeuner dans le jardin Zen
déjeuner dans le jardin Zen
Sinds 1987 maak ik dagelijks een kleine tekening. Dit heeft inmiddels geresulteerd in meer dan 50 tekenboeken met in totaal bijna 6000 tekeningen. Ze ontstaan in bed, vaak diep in de nacht wanneer mijn geest zich wat losser lijkt te bewegen.
Uit deze voorraad selecteer ik de schetsen die me intrigeren en deze dienen als basis voor mijn schilderijen en beelden. Ik laat daarin de schets dicteren welke techniek of stijl gebruikt wordt. Dit kan variëren van zeer realistisch schilderwerk tot bijna abstracte beelden. Ik streef dan ook niet zozeer een stilistische als wel een inhoudelijke eenheid na.

Het werk toont een gevecht met de moraal. Wat onder invloed van veranderlijke denkbeelden, veranderende tijden en voortschrijdende inzichten bepaalt wat wel en niet mag, wat hoort en wat niet hoort, is voor mij een onweerstaanbare bron van inspiratie. Al die prachtige menselijke uitingen, van barmhartigheid tot bedrog, van liefde tot list, van schoonheid tot smetvrees, van vastberadenheid via moed, hoogmoed, domheid en jalousie naar vergankelijkheid; ik kan het niet laten daarbij een vingertje op te steken.