cultuur in amsterdam oost watergraafsmeer
Boiler / Bertus Rosier
 
contactpersoonBertus Rosier
adresDapperstraat 106-3
postcode/plaats1093 CA AMSTERDAM
e-mail
tel.06-18081739
homepagewww.bertusrosier.nl
categoriekunstprojecten (sociale interactie), mutltimedia, vormgeving
achtergrondGrafische Vormgeving, Interaction Design
trefwoordenUbiquitous computing, architectuur, wearable computing, interactie, het experiment, de mens.
Als gepassioneerd grafisch- en interactie ontwerper denk ik na over de wereld om me heen; zowel in heel praktische oplossingen waarbij "in naam van de gebruiker" gekeken wordt naar zaken als functionaliteit, gebruiksvriendelijkheid en gedrag. Dit is de zakelijke kant van mijn beroepspraktijk.

Aan de andere kant, het gedeelte kunstenaarschap, denk ik ook vanuit deze zaken, maar ligt de nadruk voor een groot gedeelte op het nadenken over en de toepassingen van innovatieve technologie binnen de openbare ruimte. Met name duurzame oplossingen en mogelijkheden binnen architectonische en stedelijke omgevingen.
Voor mij liggen hier niet alleen uitdagingen en mogelijkheden, maar juist ook het nadenken over en de stellingname in de (maatschappelijke) implicaties van deze technologie is voor mij meer dan interessant. Zeg maar een noodzaak.
Binnen mijn werk ligt de nadruk op niet zozeer de interactie tussen 'de mens', de bezoeker, de toeschouwer vs kunstenaar en zijn werk maar op interactie door de intrinsieke manier waarop de menselijke factoren als omgeving, locatie en gedachten bij momenten, sferen en plekken verborgen zit en verscholen.