cultuur in amsterdam oost watergraafsmeer
Studio Olykan BV
 
adresOosterpark 54
postcode/plaats1092 AP Amsterdam
e-mail
tel.020 6232499
homepagewww.olykan.nl
categoriegrafisch ontwerp (organisatie)
achtergrondOlykan is een sinds 1983 in Amsterdam gevestigd communicatie-ontwerpbureau dat tekent voor zowel strategie, concept, positionering, als voor ontwerp en produktie van merken, diensten en produkten.
Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer sluit zich aan bij de Stijl van Amsterdam. Dat betekent dat het vertrouwde beeldmerk dit jaar langzaamaan vervangen zal worden door een nieuw logo.

De zwaan was al een symbool toen Watergraafsmeer nog een zelfstandige gemeente was (begin van de vorige eeuw). De zwaan is altijd onderdeel gebleven van de huisstijl van stadsdeel Watergraafsmeer en later Oost/Watergraafsmeer. Oost kreeg pas een eigen beeldmerk toen het in 1990 een zelfstandig stadsdeel werd. Het werd een ronde (O-vormige) verbeelding van de opkomende zon. Rood en roze domineerden in dit logo.
De nieuwe zwaan en OElegant

Studio Olykan, aan het Oosterpark, is er wonderwel in geslaagd de zwaan én de O van Oost te integreren op een elegante en eigentijdse wijze. De vertrouwde kleuren rood en groen komen enigszins opgefrist terug in ons nieuwe logo.