cultuur in amsterdam oost watergraafsmeer
Hermine Deurlo
 
homepagewww.herminedeurloo.com
landNederland
categorieblaasinstrumenten (jazz), saxofoon (improvisatie)
Hermine Deurloo, geboren en getogen in Amsterdam, was al op jonge leeftijd gek op jazzmuziek. Na haar studie aan het Sweelinck Conservatorium (op altsax) kreeg ze voor Sinterklaas een chromatische mondharmonica kado. Het was liefde vanaf de eerste toon.
Inmiddels is ze op dit instrument een veelgevraagde solist en studiomuzikant en maakte ze twee CDs (Sozinhos - 1997 en I say Jazz - 1998).
Zij trad op met het Metropole Orkest, het Koninklijk Concertgebouw Orkest, het orkest van Cor Bakker en met muzikanten als Al Jarreau, John Engels, Toots Thielemans, Denise Jannah en Tony Scherr.
Met het bekende orkest: het Willem Breuker Kollektief tourt zij al zeven jaar over de hele wereld naar o.a. Japan, Amerika, China, Indonesie, en Europa.
Hermine is te horen op drie CDs van het Willem Breuker Kollektief: Honger-1999, Dorst-2001 en Misery-2002, en twee DVD� (Jona-2004 en Faust-2005).
Hermine speelt allerlei tunes in voor films (Puk van de Pettenflet, Eric en het klein insectenboek) en televisie (Vreemde Kostgangers, RTL4 leaders, Talpa, de Unox reclame).
In 2005 maakte ze in Brooklyn de cd: Crazy Clock samen met producer/gitarist/zanger Tony Scherr, bekend van Bill Frissell en Norah Jones. Deze cd wordt uitgebracht in 2006.
Op dit moment werkt Hermine met producer Reinder van Zalk aan een nieuw album met bigband en allerlei gastsolisten.