cultuur in amsterdam oost watergraafsmeer
AMFI Amsterdam Fashion Institute
 
adresMauritskade 11
postcode/plaats1091 GC Amsterdam
e-mail
tel.020 - 592 55 55
homepagewww.amfi.hva.nl/
categoriemode (organisatie), opleiding, vormgeving
gebouw mauritskade
gebouw mauritskade
Het AMFI Amsterdam Fashion Institute (AMFI) is op 1 augustus 1992 tot stand gekomen door een fusie tussen de Hogere Technische School voor de confectie 'Mr. Koetsier' en de Mode-academie 'Montaigne', twee specifiek op de kleding- en modewereld gerichte opleidingsinstellingen die in het begin van de jaren vijftig zijn ontstaan.

Het AMFI Amsterdam Fashion Institute aan de binnenkant
Sinds 1994, toen het gerestaureerde en gerenoveerde hoofdkantoor van de voormalige Amstel brouwerij in Amsterdam werd betrokken, zijn de twee opleidingen ook ruimtelijk met elkaar verbonden. In 1996 is hier aan toegevoegd het onderwijsprogramma Fashion & Branding, in 1997 het Engelstalige programma International Fashion & Management en in 2003 het Engelstalige programma International Fashion & Design. In 2005 is ook het Engelstalige onderwijsprogramma International Fashion & Branding van start gegaan.

Het AMFI Amsterdam Fashion Institute behoort tot de Hogeschool van Amsterdam. Er studeren circa 1300 studenten die worden opgeleid door 80 docenten, waarvan het merendeel het onderwijswerk combineert met een baan in de kleding- en modewereld of die als vrijgevestigd kunstenaar actief zijn. Regelmatig worden ervaren managers en vormgevers uit de kleding- en modebranche uitgenodigd om gastcolleges en gerichte trainingen te geven.

AMFI leidt jonge mensen op die de ambitie hebben om hun creatieve, technische, communicatieve en commerciƫle vaardigheden te ontwikkelen en op die grondslag met succes door te groeien naar een toonaangevende (management)positie binnen de internationale mode-en kledingbranche.