cultuur in amsterdam oost watergraafsmeer
MK24
 
contactpersoonR. Lowenthal
adresMauritskade 24
postcode/plaats1091 GC Amsterdam
e-mail
homepagewww.mk24.nl
categoriecursussen, kunsteducatieve projecten (overigen), mutltimedia, fotografie
trefwoordenfotografie; schilderen; tekenen; etsen; zeefdrukken; boetseren; beeldhouwen; textiel; webdesign; photoshop; social media; flash; cursussen;
Wat is MK24?

MK24 is dé plek voor creatieve Amsterdammers. Je kunt hier terecht voor cursussen in de beeldende kunst. Gewoon het vertrouwde handwerk, maar ook op digitaal gebied. Fotografie, schilderen, tekenen, etsen, zeefdrukken, boetseren, beeldhouwen, textiel... Maar ook webdesign, photoshop, social media, flash en nog veel meer!
We nodigen je van harte uit om een kijkje te nemen op onze website, www.mk24.nl en kijk dan gelijk ook bij www.multimedialab.org

Een kleine terugblik

De geschiedenis van MK24 gaat terug tot De Werkschuit (1950), voor ouderen nog steeds een begrip. De Werkschuit werd indertijd gerealiseerd door een particuliere gift, de opbrengst van de verkoop van een schilderij van Cézanne aan het Stedelijk Museum. Meer dan dertig jaar was op een voormalige zandschuit in de Amstel bij de Magere Brug het voorbeeld voor de kunstzinnige vorming in heel Nederland en ver daarbuiten. Vanaf 1980 werd uitgeweken naar de huidige locatie, een prachtig voormalig schoolgebouw. Het gebouw stamt uit 1898, ligt aan de Mauritskade 24 en is inmiddels helemaal uitgerust voor het geven van lessen in beeldende kunst, fotografie, film en multimedia. . De naam veranderde ook, eerst werd het Stichting Kunstzinnige Vorming Amsterdam (SKVA), daarna Kunst en Co, vanaf de 90er jaren Kunstweb en vanaf 2004 Stichting MK24 naar het adres op de Mauritskade 24.

Organisatie en staf

Met een zeer kleine staf, Ruud Löwenthal verantwoordelijk voor de inhoud en Sander van de Kerke voor het kantoor, het gebouw en de cursusadministratie zet een groep enthousiaste docenten met veel plezier en vakmanschap de lange traditie van kunsteducatie voort. Alle docenten zijn zelfstandige kunstenaars met een extra opleiding in het lesgeven. Voor het Multimedialab, waarin alle cursussen digitale media zijn ondergebracht, is Jacqueline de Gruyter verantwoordelijk. Het zeer succesvolle MKstart, de dagopleiding voor jongeren die van kunst hun vak willen maken, staat onder de bezielende leiding van Jab Balk. Ankie Jansen voert de directie.