cultuur in amsterdam oost watergraafsmeer
Dwars door de buurt
 
adresWijttenbachstraat 34-hs
postcode/plaats1093 JC Amsterdam
e-mail
tel.020 462 03 78
homepagewww.dwarsweb.nl
categoriebladen
Dwars door de buurt is een onafhankelijke buurtkrant die 10 keer per jaar verschijnt en huis aan huis wordt verspreid in Amsterdam, stadsdeel Oost/Watergraafsmeer. Dwarsweb.nl is de bijbehorende website, vrij toegankelijk voor iedere geïnteresseerde.

De krant wordt uitgegeven door de MDSO (Maatschappelijke Dienstverlening en Samenlevingsopbouw Oost) en wijkopbouworgaan Watergraafsmeer.

--------------------

artikel over CIAOW in de DWARS:

Laten we eerlijk zijn: in het stadsdeel mag best wat meer kunst komen. In verhouding tot andere stadsdelen is het aantal galeries en expositieruimtes in het stadsdeel laag te noemen. Op www.ciaow.nl kun je alle kunstzinnige activiteiten in het stadsdeel vinden.

De site is tijdens het Festival De Rode Loper in 2006 van start gegaan en wil een database zijn voor alle kunstzinnige activiteiten in het stadsdeel. Jos den Dikken nam het initiatief, Jeroen Vader bouwde de website. Het initiatief is uitgevoerd met behulp van de denktank sociale cohesie en ondersteuning van Buurtonline en de Stichting Outline. Www.ciaow.nl wil een zo volledig mogelijk beeld geven van het culturele aanbod in Amsterdam Oost /Watergraafsmeer. Het moet een podium worden om projecten te organiseren, tonen en bekijken. Een van die projecten is Café au Lait.
In Café au Lait worden 5 kunstenaars geselecteerd op grond van hun culturele achtergrond en discipline. Denk hierbij aan een Noorse schilder, een Iranese fluitspeler, een danser uit Nigeria, een Duitse filosofe en een meubelmaakster die een samenwerkingsverband aangaan. In twee maanden komt deze groep tot een presentatie. Dat kan een tentoonstelling zijn, een concert of een lezing. Maar ook een performance of een ontwerp voor een tapijt, alles is mogelijk!
Niet alleen levert het voor de kijker een verrassend resultaat op, ook voor de deelnemers zelf kan het leiden tot een interessante samenwerking. Men kan er nieuwe vriendschappelijke of professionele contacten mee opdoen. Een naar alle waarschijnlijkheid bijzondere ervaring voor iedereen. Op die manier hoopt men een publiek te trekken dat gewoonlijk niet naar een kunstpresentatie gaat. .
Op de website vind je kunstenaars en projecten, maar ook een groeiende hoeveelheid kunstwerken. Verder kun je middels een zoekformulier zoeken in de database en alles lezen over kunstinitiatieven in ons stadsdeel. Het is een heldere site waar je snel je weg op kunt vinden.
Aan de site werken verschillende medewerkers mee: Dorien Boland, Shawky Ezzat, Marie-France van Oorsouw, Hantzen Ploeger en Sandra de Weijze. Nieuwe medewerkers zijn welkom. Informeer bij info@ciaow.nl.
Bezoekadres: Oetewalerstraat 73/71, op afspraak
info@ciaow.nl, tel: 06 435 08 253