cultuur in amsterdam oost watergraafsmeer
Markus Ilmari Schmid
 
geslachtman
homepagewww.toonbankrecords.nl
landNederland
categoriemuziek (alle)
Toonbank Records

Bij Toonbank Records ben je aan het goede adres als je houdt van Pop, Jazz, Braziliaanse muziek en een subtiele mix van stijlen.

We ontvangen onze cd's meestal rechtstreeks van de muzikanten en verkopen ze vervolgens door. In de meeste gevallen krijgen de muzikanten minstens tweederde van de verkoopprijs uitbetaald. Dat is heel veel meer dan in reguliere platendeals.


Achter de toonbank

Het initiatief kreeg vorm in de loop van 2004. Yvonne van Sark (werkzaam bij Young Works, bureau voor jongerencommunicatie) en gitarist Markus ilmari wilden de teloorgang van de Nederlandse muziekindustrie niet langer vanaf de zijlijn betreuren. Er moest een nieuwe plek komen voor muziek die niet in de bestaande formats past. Want door het hele land (en over de hele aardbol) worden zoveel waanzinnige CD's geproduceerd.

Waar te beginnen? Pop, Jazz en Braziliaanse muziek interesseren ons het meeste. En alles daartussen in.
Zo ontstond het idee om een nieuw platform te starten dat lekker tegen de stroom in zwemt. Let's get cracking!


Voor muzikanten

We zoeken zielsverwanten, maar vooral goede muziek! Dus spread the word en breng ons op de hoogte van interessante muzikale producties.

Denk jij dat we muzikaal op één lijn zitten en overweeg je om je muziek via Toonbank Records aan te bieden? Neem dan vooral contact op.