cultuur in amsterdam oost watergraafsmeer
stichting muzikaal kabaal
 
contactpersoonwil timman-botter
adresCopernicusstraat 38-40,repetitieadres
postcode/plaats1098 JH Amsterdam
e-mail
tel.06-53336127
homepagewww.muzikaalkabaal.nl
categorieoverigen (organisatie) (overigen), jeugdtheater(organisatie)
trefwoordenjeugdtheater ; muziektheater ; koorprojecten op basisscholen ; musical ; koorprojecten op locatie
musical "Tijd Vliegt" 2005
musical "Tijd Vliegt" 2005
"Haar" in Paradiso 2006
"Haar" in Paradiso 2006
"Ziggy" een creatie van Els Metz
nieuwe musical in 2007
"Ziggy" een creatie van Els Metz nieuwe musical in 2007
De Musicalgroepen geven kinderen de kans met hun eigen ideeën op een echt podium te staan. De kinderen worden begeleid in het bedenken, schrijven en spelen van een eigen musical. Niet alleen zingen en dansen komen aan bod, maar ook decorbouw, componeren van liedjes, grime en regie behoren tot de activiteiten. Kortom een atelier waar je leert een eigen theaterproductie van de grond te krijgen. Voor al deze activiteiten worden gastdocenten uitgenodigd.
Er wordt medewerking verleend door docente “script”, een dansdocente, dramadocente, stagiaires van verschillende opleidingen en onze huiscomponist Reginald van Oudheusden. De zangafdeling en de algehele artistieke leiding is in handen van muziek en dramadocente Wil Timman-Botter. Voor meer informatie over de inhoud en opbouw van de lessen, kun je terecht op de website van Muzikaal Kabaal: www.muzikaalkabaal.nl Er wordt gewerkt aan één productie per jaar. De voorstellingen vinden plaats in verschillende theaters. Groep 1 geeft 2 voorstellingen, groep 2 geeft 3 á 4 voorstellingen per jaar. Eerdere producties van Muzikaal Kabaal zijn: “Suiker d’r in?”, ”Roze Skateboards en vuilnisbakken vol geld”, “Tijd Vliegt”. Vorig seizoen stonden de twee groepen met verschillende versies van de musical “HAAR” op de planken. Een Nederlandse jeugdbewerking van de bekende Broadway musical door Wil geschreven en geregisseerd. Een show met spetterende zang en dans door enthousiaste, jonge “hippies”
Dit seizoen speelt onze jongste groep de musical "Ziggy"; onze oudste groep speelt een muziektheaterstuk over beschermengelen. De voorstellingen vinden plaats in juni 2007