cultuur in amsterdam oost watergraafsmeer
BOOM
 
adresLinnaeusstraat 63
postcode/plaats1093 EJ Amsterdam
e-mail
tel.020 - 6655224
homepagewww.boometenendrinken.nl/index.php
categoriefilm
FILM IN BOOM

De kok kookt iedere maandag een buurthap voor maar € 10,-. Deze kun je eten voor of tijdens de film. Het is uiteraard ook gewoon mogelijk om a la carte te eten deze avond, of om gewoon wat te drinken. De film is kosteloos.

Maandag 12 november draaien we de film:
Anche libero va bene
De 11-jarige Tommy, zijn oudere zus Viola en vader Renato vormen een onvolledig gezin sinds de belangrijkste vrouw in hun leven, de moeder van de twee kinderen en de echtgenote van Renato, hen verlaten heeft. Ondanks de vele moeilijkheden en gevoelens van woede, mislukking en eenzaamheid geeft het gezinnetje niet op.

Maandag 19 november
After the wedding
Jacob Petersen heeft zijn leven gewijd aan het helpen van straatkinderen in India. Als het weeshuis waar hij werkt wordt bedreigd met sluiting, ontvangt hij een ongebruikelijk en genereus aanbod. Een Deense zakenman, Jorgen, biedt het weeshuis een donatie aan van 4 miljoen U.S. Dollars. Er zijn echter wel bepaalde voorwaarden aan verbonden. Jacob moet niet alleen naar Denemarken komen om het contract op te maken, ter plekke worden er nieuwe voorwaarden aan gekoppeld. Zo moet hij bijvoorbeeld deelnemen aan de bruiloft van de dochter van Jorgen. Die bruiloft blijkt een cruciale verbinding te zijn tussen een aantal gebeurtenissen in zijn verleden en zaken die in de toekomst verscholen liggen. Jacob wordt voor grote morele dilemma's geplaatst.

Maandag 26 november
Das leben der anderen
In november 1984 krijgt de gezagstrouwe Stasi-agent Wiesler de opdracht het leven van de succesvolle toneelschrijver Georg Dreyman en zijn levensgezel Christa-Maria Sieland te schaduwen. Wiesler wordt geconfronteerd met de voor hem vreemde wereld van liefde, literatuur en het vrije denken, waardoor hij zich de nutteloosheid van zijn bestaan realiseert. Hoe meer hij in aanraking komt met deze nieuwe wereld, hoe groter het besef groeit dat de Stasi ook zijn eigen leven ernstig beperkt.