cultuur in amsterdam oost watergraafsmeer
simplysimple
 
contactpersoonissy tarhabi
adresWillem Beukelstraat 13 1 H
postcode/plaats1097 CP Amsterdam
e-mail
tel.0618481426
homepagewww.simplysimple.nl
categorieoverigen (organisatie) (r&b), overigen (organisatie) (rap), theater
Op 3 mei 1987 ziet Fresh, in het allerdaagse leven Mohammed Chahid, voor het eerst het levenslicht. De naam Fresh heeft hij in zijn puberjaren meegekregen van zijn omgeving. Hij heeft deze naam te danken aan zijn frisse kijk op het leven en altijd optimistische opmerkingen.
Hij groeit op in de hoofdstad van ons land en houdt zich op jonge leeftijd bezig met de allerdaagse dingen. Zoals bij elk kind begint er op een gegeven moment iets te kriebelen bij verrichten van bepaalde activiteiten. Zo ook bij de toen nog 10-jarige Fresh. Op die leeftijd begon de interesse voor de muziek te groeien. Hij rapte en zong elk liedje in volle vreugde mee en de microfoon was letterlijk niet uit zijn handen weg te denken.
Een belangrijke stimulans was toen de hiphop en Rnb-muziek uit Amerika. Tv-zenders als MTV en TMF stonden altijd op, en zag hij hoe de artiesten uitgroeide tot wereldsterren. Het was een droom voor de jonge Fresh, dat mensen ooit zijn liedjes uit volle borst meezongen. Toen hij een jonge knaap was, werd hij er al op attent gemaakt dat hij aanleg had voor het verwoorden van gevoelens.
Als de situatie het toeliet bekladde hij blaadjes vol met teksten met uiteenlopende onderwerpen. Deze teksten bleven echter niet onopgemerkt. Familie en vrienden drongen er op aan om iets met zijn talent te doen. Om maar eens een citaat van Fresh te nemen: “Schrijven werd voor mij net naar de wc gaan: iets wat ik een paar keer per dag moest doen.’

Het balletje begon echter pas te rollen toen hij in een melige bui samen met wat vrienden besloot om voor de grap een demotrack op te nemen. Deze kreeg positieve reacties, waarna zich een nieuwe rapper ontpopte. Vanaf toen had Fresh nog maar één doel voor ogen: goede muziek maken, en een frisse sound toevoegen in de rap scène.
Uit de vele optredens die hij tot nu toe door heel Nederland heeft verzorgd kunnen wij concluderen dat hij op de goede weg is om zijn doel te bewerkstelligen. Wij zullen nog veel van deze talentvolle rapper horen en zien. Blijf deze site in de gaten houden, want Fresh blijft niet stil zitten de komende tijd! Be Cool, Adore Fresh!