cultuur in amsterdam oost watergraafsmeer
Phanta vision
 
adresGijsbrecht van Aemstelstraat 16-18
postcode/plaats1091 TC
e-mail
tel.020-6260255
homepagewww.phantavision.com
categoriefilm, verhuur/verkoop apparatuur, productie/ondersteuning
trefwoordenFilmproductie, montage en verkoop/verhuur van audiovisuele apparatuur...
De grotere kleine filmproducent waar eigenzinnige makers
hun visie kunnen verwezenlijken

Bij Phanta Vision Film International vinden we dat je moet kunnen lopen voor je probeert te rennen. Een carrière beschouwen we als een traject. Bij iedere fase past een bepaald project. Daarom heeft Phanta Vision Film International tot 1997 voornamelijk documentaires en korte films gemaakt. Pas daarna hebben we de volgende stap gezet en zijn we ons gaan richten op speelfilms.

Datzelfde geldt voor beginnende talenten en voor ervaren regisseurs. Daarom nemen wij ruim de tijd voor een maker. De tijd om eerst te praten over de richting van hun carrière, en dan samen te kijken wat we binnen die carrièreplanning voor elkaar kunnen betekenen.

Wij werken namelijk alleen aan projecten waar we voor 100% achter staan. Wij geloven dat je met volle inzet en enthousiasme veel kan bereiken. Dus we nemen een project niet aan als we niet zowel in de maker als in het idee geloven. Maar vanaf dat moment krijgt het project de aandacht dat het verdient: de volledige aandacht van ons team.

Wij zijn groot genoeg om specialisten aan het werk te zetten voor elk project binnen het bedrijf. Zo wordt bijvoorbeeld het script de volle aandacht geschonken van ons hoofd ontwikkeling, zodat de producent zich kan richten op het verkrijgen van de financiering.

Sinds 1998 ligt onze focus op lange speelfilms, televisieseries en documentaires. Phanta Vision heeft een jonge en dynamische reputatie, richt zich voornamelijk op internationale coproducties en werkt bij voorkeur met de nieuwe generatie filmmakers. Onze films zijn wereldwijd vertoond op internationale filmfestivals, televisie zenders en in verschillende bioscopen.
Phanta Vision werd in 1990 opgericht door Petra Goedings en JP Luijsterburg. Het is een dynamisch bedrijf met uiteenlopende diensten binnen de audiovisuele sector. Filmproductie, verkoop en verhuur van audiovisuele apparatuur en editing worden bij Phanta Vision in één bedrijf verenigd. Ook beschikt Phanta Vision over een videoduplicatie-afdeling en verhuurt zij werkruimte aan productiebureaus en freelance editors.

In de laatste vijftien jaar is het bedrijf uitgegroeid tot een holding met dertien vaste werknemers werkzaam binnen drie dochterondernemingen. Sinds 2003 zijn alle diensten van Phanta Vision samengebracht in één nieuw pand, wat het mogelijk heeft gemaakt de klanten een totaalpakket aan diensten te bieden.

In het pand, een monumentaal schoolgebouw, hangt een ambachtelijke en ongeforceerde sfeer die perfect past bij Phanta Vision. Er wordt gewerkt binnen een informele en gemotiveerde omgeving met een enthousiasme dat overslaat op de klanten.

Phanta Vision beschikt over gemotiveerd en verantwoordelijk personeel dat de kans wordt gegeven zich te ontplooien en dat gedreven is om zowel de eigen grenzen als die van de projecten te verleggen.

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op.