cultuur in amsterdam oost watergraafsmeer
Muiderpoorttheater
 
adres2e van Swindenstraat 26
postcode/plaats1093 VS AMSTERDAM
e-mail
tel.(020) 6925421
homepagewww.muiderpoorttheater.nl
categoriepodia (alle), jeugdtheater(organisatie), grafisch ontwerp (organisatie), theatervormgeving, expositieruimte, film, decor, mutltimedia, film, fotografie, streetdance
trefwoordenvrijwilliger, stagair, bar, vormgeving, publiciteit, dans, jongeren,
GRATIS VOORSTELLINGEN IN HET PLEINTHEATER EN HET MUIDERPOORTTHEATEROp zondag 26 september a.s. zijn het Muiderpoorttheater en het Pleintheater gratis toegankelijk. Het Muiderpoorttheater presenteert drie moderne dansvoorstellingen waarna een gesprek met de choreograaf plaatsvindt. Bij het Pleintheater zijn vier familievoorstellingen te zien. Vanaf oktober start hier het nieuwe zondagprogramma: Wonderland en Sprookjes uit Oost. Een reeks interactieve voorstellingen voor jong en oud.

Programma - overzicht Muiderpoorttheater en Pleintheater
Muiderpoorttheater
13.00 - 14.00 u: 3 korte moderne dansperformances en nabespreking met choreograaf Marisa Grande (Italië)
14.30 - 15.30 u: 3 korte moderne dansperformances en nabespreking met choreograaf Tebby Ramasike (Zuid-Afrika)
16.00 - 17.00 u: 3 korte moderne dansperformances en nabespreking met choreograaf Silke Mehler (Duitsland)
Pleintheater
11.00 - 12.00 uur: Danstheater Aya met 'Moestuin'
13.00 - 14.00 uur: Dansmakers Amsterdam met 'Voorstelling Gezocht'
15.00 - 16.00 uur: Wonderland (preview)
16.00 - 17,00 uur Fayette sur la Tete met 'Sprookjes uit Oost' (preview)

Reserveren is niet nodig. Het theatercafé van het Pleintheater is vanaf 11.00 uur open.

Over het Muiderpoorttheater en het Pleintheater
Beide theaters staan bekend om hun gastvrijheid en intieme persoonlijke uitstraling. Het Muiderpoorttheater richt zich op alle vormen van dans en jongeren. Het Pleintheater biedt gevarieerde familievoorstellingen, jeugdtheater, gezongen muziek en kleinkunst.

Meer informatie? www.pleintheater.nl en www.muiderpoorttheater.nl


Wij zoeken op dit moment:

Enthousiaste Vrijwilliger
Kassavrijwilliger
Barvrijwilliger
Vrijwilliger techniek
Gastheer / Gastvrouw (Vrijwilliger)
Vrijwilligers vormgeving, fotografie en video
Vrijwilligers publiciteitsklussen (m / v)
vrijwilliger pers en mediacontacten (m / v)
Festival vrijwilliger


Wij hebben regelmatig vrijwilligers nodig om te assisteren bij diverse theaterwerkzaamheden.

Zo wordt bijvoorbeeld de foyer beheerd door een stafmedewerker, bijgestaan door een groep enthousiaste mensen die met veel inzet en plezier assisteren met barwerkzaamheden tijdens voorstellingen en particuliere feesten. Technische vrijwilligers stellen naast het sociale aspect en het informele werkklimaat vooral de opgedane kennis zeer op prijs.

Als vrijwilliger bepaal je zelf wanneer je wilt werken en hoe vaak. Naast de bar en techniek zijn er ook vrijwillige krachten voor de publiciteit, dansprogrammering en de kaartverkoop nodig. Het theater biedt je werkervaring, een prettige informele werksfeer en indien je dat wenst werkbegeleiding.

Wil je weten hoe het is om aan de slag te zijn bij ons? Lees de persoonlijke verhalen van de vrijwilligers die al bij ons werken in de rubriek crew .
Of bel dan tijdens kantooruren: 020 - 692 5421 Mailen kan ook.

Kassavrijwilliger

De kassavrijwilliger draait zelfstandig diensten tijdens de kaartverkoop. De werktijden lopen uiteen, maar meestal ben je 's avonds aan de slag. Afhankelijk van de aanvangstijden van een voorstelling begin je om 19.00 uur. Soms draai je een late kassadienst en begin je om 21.30 uur.
Je wordt bijgestaan door de avondcoördinator. Ervaring is niet nodig. We verwachten van jouw enthousiasme, zelfstandigheid en accuratesse.

Belangstelling? Voor meer informatie kun je bellen tijdens kantooruren (020 - 6925421) of mailen.

Barvrijwilliger

Als barvrijwilliger voorzie je de bezoekers van het theater van consumpties. Na afloop van een voorstelling of feest assisteer je eventueel met schoonmaken van de foyerruimte. Je geeft aan of je tijdens drukke of rustige avonden wilt werken en of je bereid bent late diensten te draaien.
Je werkt nauw samen met de barcoördinator en andere medewerkers. In overleg met de barcoördinator is het eventueel mogelijk om zelfstandige bardiensten te draaien.

Belangstelling? Voor meer informatie kun je bellen tijdens kantooruren (020 - 6925421) of mailen.

Vrijwilliger techniek

De vrijwilliger techniek houdt zich hoofdzakelijk bezig met de belichting of het geluid tijdens de voorbereiding of de uitvoering van een voorstelling. Dansvoorstellingen eisen een totaal andere aanpak dan muziekoptredens.
De werktijden maar ook de activiteiten zijn zeer uiteenlopend. Je wordt ingezet tijdens repetities of je helpt mee met de opbouw van de tribune of het podium. De ene keer ben je 's middags aan de slag, de andere keer 's avonds of zelfs 's nachts. Je geeft zelf aan welke tijden je bereid bent om te werken. Het kan ook voorkomen dat wij je vragen om mee te helpen klussen.
Je werkt samen met een vaste techniekmedewerker. Ervaring met licht en geluid is niet nodig, maar wel zeer welkom. Wij geven regelmatig interne techniekworkshops.

Belangstelling? Voor meer informatie kun je bellen tijdens kantooruren (020 - 6925421) of mailen..