cultuur in amsterdam oost watergraafsmeer
Individueel Kleden
 
contactpersoonArletta Kaper
adresTilanusstraat 244
postcode/plaats1091 DZ Amsterdam
e-mail
tel.06 21457191
homepagewww.individueelkleden.nl
categoriestyling, ontwerp
achtergrondnederland-indonesie
trefwoordenAandacht,kleding,kleur,schoonheid
ensemble
ensemble
Arletta Kaper is eigenaar van Individueel Kleden.

Ze rondde de Modeacademie te Arnhem af en opleiding tot kleurenanalyst Harmony in Colours. Jarenlang was ze mede-eigenaar van het stylingbureau JetLet en ontwierp prints en collecties voor de mode-industrie voor dames, heren en kinderen.
Als stylist en modeontwerpster heeft ze een ruime ervaring.
Sinds 2003 verzorgd ze de styling, kostuumontwerp en -vervaardiging van de theater en podiumproducties van First Row Entertainment te Utrecht.

Arletta geeft persoonlijke kleur en kledingadviezen.
Dit doet ze individueel of in groepen.
Regelmatig organiseert ze workshop's met betrekking tot kleding over een bepaald thema waaraan iedereen kan deelnemen.


Eigen-wijze kleding.

Arletta ontwerpt unieke kledingstukken .
De kracht van Arletta's ontwerpen ligt in de eenvoudige sobere modellen, waarin subtiele details verwerkt worden. Soms worden de kledingstukken met handwerk verfraaid, bijvoorbeeld met een borduring. Ze maakt zoveel mogelijk gebruik van natuurlijke materialen die mens-en milieuvriendelijk geproduceerd zijn. Arletta verwerkt westerse en aziatische elementen in haar ontwerpen zowel in de vorm als in de versieringen.

Ook ontwerpt en maakt zij individuele kledingstukken. In dat geval is de persoon voor wie zij een kledingstuk ontwerpt de bron van inspiratie, voor zowel de kleuren, stoffen en de vormen die zij gebruikt.

In overleg met degene die het kledingstuk wilt laten maken en aan de hand van voorbeelden of schetsen, wordt duidelijk wat je verlangens zijn op het gebied van stijl en pasvorm. Zo kan er een kledingstuk ontstaan dat nauw aansluit bij je wensen en dat je daardoor nog jaren kan dragen. Arletta geeft advies in stijl, pasvorm, kleur, dessin en stofkeuze, samen wordt de stof uitgezocht. Uit een neutrale stof wordt een proefmodel gemaakt.
(offerte op aanvraag)

Arletta's kledingstukken ( kleine oplage) zijn te koop.
Je kunt een afspraak maken om de kleding te bezichtingen in het atelier van Arletta.