cultuur in amsterdam oost watergraafsmeer
Lali
 
contactpersoonLali
adresVrolikstraat 247
postcode/plaats1091 VA
homepagewww.exto.nl/gallery/page/id/103406.html
categoriebeeldende kunst (overigen)
achtergrondIran
Lali is geboren in 1954 te Koerdistan _Iran, groeide tot 1974 op een groot gezin bestaande uit een vader met 2 vrouwen en 12 kinderen.
Vanaf zijn achtste jaar moest hij in de bakkerij van zijn vader werken.
Na het afronden van de lagere en middelbare school heeft hij velerlei werk gedaan, zoals schoonmaker, briefschrijver, fabrieksarbeider, kok, bakker, bouwvakker, receptie medewerker, chauffeur en soldaat,

In 1983 verliet hij zijn geboorteland en klopte hij in Nederland aan voor een tijdelijk verblijf.

Zijn relatie met kunst ontstond al op jonge leeftijd. De aantrekkingskracht was zo sterk, dat hij van zijn vader geld stal om naar de film te kunnen gaan.
Tijdens de eerste jaren in Nederland bloeide zijn interesse voor film weer op en groeide tevens de interesse voor kunstvormen als literatuur, muziek en beeldende kunst.
Na een jaar studie aan de Filmacademie in Amsterdam heeft hij een aantal korte 8-mm-films gemaakt, een scenario voor een speelfilm geschrijven en drietaal poeziebundel uitgegeven. In de periode van 86 tot 89 houdt hij zich naast het schrijven en voordragen van poezie bezig met tekenen en schilderen.Vanaf 89 heeft hij zich toegelegd op de schilderkunst.

Nu wil hij hoog vliegen, want de vogel gaat ooit dood.