cultuur in amsterdam oost watergraafsmeer
Badhuistheater De Bochel
 
contactpersoonMike
adresAndreas Bonnstraat 28
postcode/plaats1091 AZ Amsterdam
e-mail
tel.020-6685102
homepagewww.badhuistheater.nl
categoriepodia (alle), zaalverhuur, theater
de bochel
de bochel
Het voormalige badhuis aan het Boerhaaveplein in Amsterdam Oost dateert uit 1913. De huizen waren nog niet voorzien van douches dus hier ging men baden. Op de ene hoek van de straat stond bier brouwerij de Amstel en de andere de remise van bus maatschappij de Centraal Nederland (vanaf 1983 Theaterwerkplaats van de mobiele Bochel.) Rond 1986 werd het badhuis gesloten en kreeg het een andere functie; het werd een theaterwerkplaats o.l.v. theatermaker Michael Manicardi en de Stichting "Beheer Badhuis".


Op dit moment is de Bochel een multicultureel theater (werkplaats) dat een belangrijke buurtfunctie vervult. De Bochel is onlangs tot monument verklaard en er is subsidie onderweg om het gebouw op te knappen.
Veel ziet u niet maar gebeurt wel degelijk: in 2002 is de hele kelder en de brandtrappen vernieuwd. In 2003 hebben wij het interieur geschilderd en is alle elektriciteit aangepast. In 2004 vernieuwen wij het hele dak en komen er speciale ramen met luiken. In 2005 wordt al het houtwerk vernieuwd. Kortom, het pand wordt weer in monumentale staat teruggebracht.