cultuur in amsterdam oost watergraafsmeer
Terra Theater
 
adresLinnaeuskade 36
postcode/plaats1098 BJ
e-mail
homepagewww.theaterterra.nl
categoriejeugdtheater(organisatie), theater
Theater Terra werd in 1978 opgericht door Theo Terra (artistiek leider) en staat al jaren bekend als een Nederlands gezelschap dat zich aan de top van het internationale jeugdtheater bevindt.

Met poppen, objecten en acteurs maakt Theater Terra visueel theater met veel humor en poëzie. Universele thema’s als vriendschap, liefde, leven en dood, worden in de voorstellingen van Theater Terra op een heldere en integere manier bewerkt. Uitgangspunt voor iedere voorstelling is het tot stand brengen van een eenheid in spel en poppenspel. Het samenspel van acteurs en poppen zorgt voor een verrassend effect bij komische of ontroerende situaties. Een creatief gebruik van perspectief en decors is kenmerkend voor Terra.

Theater Terra is niet alleen succesvol in Nederland en België, ook in theaters en op festivals in de Verenigde Staten, Canada, Japan, Rusland, Italie, Frankrijk, Oostenrijk, Spanje en Duitsland zijn de voorstellingen met groot enthousiasme ontvangen.

Door de jaren heen heeft Theater Terra veel waardering voor haar werk ontvangen. De groep ontving voor de voorstelling Zwanendons de Hans Snoekprijs, de hoogste onderscheiding in het Nederlandse jeugdtheater. Daarnaast werden andere producties genomineerd voor de belangrijkste jeugdtheaterprijzen waarvan de Puckprijs, toegekend door kinderen, er één is. Kleine Ezel won een Zilveren Krekel, Kikker kreeg een Musical Award voor beste inhoudelijke creatie en Muis kreeg een Musical Award nominatie voor het spel van hoofdrolspeelster Ruth Kahmann.
Theater Terra wordt structureel gesubsidieerd door het Ministerie van OC&W.