cultuur in amsterdam oost watergraafsmeer
Non Melting Ice Cream Band
 
adresBlasiusstraat 12
postcode/plaats1091 CR
e-mail
homepagewww.nonmelting.nl
categorietheater
The Non Melting Ice Cream Band speelt speciale arrangementen in verschillende stijlen waaronder jazz, pop, funk, soul, latin, New Orleans en eigen nummers. Voor al uw trouwfeesten, partijen, verjaardagen, jubilea, recepties, straatfeesten, festivals, kleine of grote concertpodia, cafe's, en bedrijfsfeesten. Noem ze maar op, wij kunnen er spelen.

Bij een versterkt optreden zijn we bewegelijk, maar bij een akoestisch optreden kunnen we ook lopen en makkelijk op straat spelen.

De Non Melting Ice Cream Band zet met zijn muziek de Amerikaanse brass-band traditie uit New Orleans voort en verrijkt deze met moderne invloeden uit de pop-, funk-, jazz- en Afrikaanse muziek. In New Orleans hoorde de muziek bij het sociale leven van de multi-raciale bevolking. De band brengt deze traditie met groot enthousiasme en laat het publiek de intentie van de boeiende ritmes voelen. Door het afwisselende repertoire spreekt de groep een breed publiek aan.

Het grootste deel van de bandleden is afgestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam in de richting jazz en geëmproviseerde muziek, de rest is geschoold in de praktijk. Daarnaast zijn zij door de blazerscultuur in Nederland beënvloed. De band was reeds te horen op festivals in Nederland en andere landen in Europa: Jazz in Duketown 1999 (Den Bosch), Buskers Festival 1999 Ferrara (Italië), Panorama Jazz Night 2000 (Pier van Scheveningen), Pflaster Spektakel 2000 Linz (Oostenrijk), Castell'Arte Festival Mercogliano 2001 (Italië), Notte de Fiaba Festival Riva del Garda 2001 (Italië).