cultuur in amsterdam oost watergraafsmeer
loes diephuis
 
contactpersoonloes diephuis
adreskanaalstraat 102
postcode/plaats1054 XL Amsterdam
e-mail
tel.020-689 09 66
homepagewww.loesdiephuis.nl
categoriekunst in de openbare ruimte, beeldende kunst (overigen)
big fish
big fish
vissen
vissen
inkijk in het parool
inkijk in het parool
gebreid tentje
gebreid tentje
klimmuur
klimmuur
panelen voor RAI-schutting
panelen voor RAI-schutting
paasei
paasei
tilanusstraat
tilanusstraat
knuffel
knuffel
_________________________

Ik ben beeldend kunstenaar, met de openbare ruimte als specialiteit. Ik werk op freelance-basis voor instellingen als De Principaal en het Gemeentelijk Vervoerbedrijf.

Tot 1 januari 2006 was ik 'stadsdeelkunstenaar' van en in Oost/Watergraafsmeer: misschien wel de mooiste baan van de wereld, en uniek in zijn soort bovendien. Gedurende een periode van zes jaar heb ik vele grote en kleine kunstprojecten in de openbare ruimte mogen organiseren, allemaal gericht op verbetering van de leefbaarheid van de buurt en van tijdelijke aard. Voor sommige van die projecten werden andere kunstenaars ingezet, maar de meeste voerde ik zelf uit. Tussen de afbeeldingen hiernaast ziet u een paar van die projecten. Het meeste is inmiddels alweer verdwenen, maar een enkel werk -zoals de schutting in de Tilanusstraat- staat er nog.

Ook als freelancer blijf ik verbonden aan het stadsdeel. Er zijn enkele langlopende projecten in 'Oost' waar ik me mee bezig blijf houden, zoals Lichtkunst in het Seinhuis en de Inkijkgalerie in de metrostations Wibautstraat, Weesperplein en Waterlooplein. En met licht- een geluidskunstproject Polderlicht, waarvan de 4e editie zich in oktober 2007 afspeelde in het Polderweggebied. Zie ook www.polderlicht.com