cultuur in amsterdam oost watergraafsmeer
lichtkunst in het seinhuis
 
contactpersoonstichting polderlicht / loes diephuis en john prop
adresvrolikstraat 248-hs
postcode/plaats1092 TW Amsterdam
e-mail
tel.020-6925733
homepagewww.polderlicht.com
categorielichtkunst, kunst in de openbare ruimte
trefwoordenlichtkunst seinhuis muiderpoort
andré pielage
andré pielage
agneta evenhuis
agneta evenhuis
kyoko inatome
kyoko inatome
eric staller
eric staller
peter gerritsen
peter gerritsen
peter gerritsen
peter gerritsen
_____________________________

Met enige regelmaat wordt het markante seinhuis van NS-station Muiderpoort ‘ingericht’ met een lichtkunstwerk, bedacht en gemaakt door steeds een andere kunstenaar. De kunstwerken bestaan uit of maken gebruik van licht, zodat ze in de avonduren worden gezien: elke avond van zonsondergang tot middernacht. Zo krijgt het seinhuis iets van zijn oude functie terug - er komen weer 'signalen' uit de toren. En dat maakt het prachtige seinhuisje 's avonds tot een soort baken in de buurt. Het project is gericht op zowel reizigers als buurtbewoners.

Inmiddels zijn er zeven lichtkunstwerken te zien geweest. In het seizoen 2003-2004 waren dat werken van Paul Baartmans, André Pielage, Volker Licht en Agneta Evenhuis. En in het seizoen 2005-2006 waren dat werken van Kyoko Inatome, Eric Staller en Peter Gerritsen.

Het seinhuis wordt gerenoveerd in 2007. Als alles goed gaat zijn er vanaf augustus 2008 weer kunstwerken te zien.
_____________________________

'Lichtkunst in het Seinhuis' wordt georganiseerd door stichting Polderlicht, ook verantwoordelijk voor het tweejaarlijkse licht- en geluidskunstproject Polderlicht. De vierde editie vond in oktober 2007 plaats in het Polderweggebied. Zie ook www.polderlicht.com