cultuur in amsterdam oost watergraafsmeer
john prop
 
contactpersoonjohn prop
adresvrolikstraat 248-hs
postcode/plaats1092 TW Amsterdam
e-mail
tel.020-6925733
homepagewww.johnprop.nl
categoriekunst in de openbare ruimte, grafisch ontwerp (organisatie)
trefwoordenjohn prop illustraties vormgeving wandschilderingen cartoons kunstprojecten
houten koppen
houten koppen
uitnodiging stadsdeel
uitnodiging stadsdeel
dode zee
dode zee
dwars door de buurt
dwars door de buurt
babykamer
babykamer
home sweet home
home sweet home
droom
droom
uitvaartmuseum
uitvaartmuseum
getver!
getver!
kwh-label
kwh-label
___________________________

Ik ben grafisch vormgever en (vooral) illustrator. Mijn tekenstijl wordt gekenmerkt door humor en een heldere, grafische lijnvoering. Ik werk vooral in opdracht, bij voorkeur in de sociaal-maatschappelijke sfeer. Tot nu toe heb ik werk mogen verrichten voor stadsdeel Oost-Watergraafsmeer, het Nationaal Pop Instituut, de Universiteit van Amsterdam, het Tropenmuseum en ontelbare andere grote en kleine bedrijven en instellingen. U kent mijn werk waarschijnlijk het beste van de cover die ik elke maand maak voor Dwars door de Buurt, de buurtkrant van Oost.

De laatste jaren begeef ik me steeds vaker in het grensgebied tussen toegepaste en autonome kunst. Dat uit zich ondermeer in wandschilderingen van soms monumentale afmetingen.

Verder houd ik me bezig met het organiseren van kunstprojecten: samen met Loes Diephuis ben ik verantwoordelijk voor de lichtkunstprojecten in het seinhuis van het Muiderpoortstation en de Inkijk-galerie in de metrostations Wibautstraat, Weesperplein en Waterlooplein.
En voor licht- een geluidskunstproject Polderlicht, waarvan de 5e en laatste editie zich afspeelde op 23, 24 en 25 oktober 2009 in het Polderweggebied (Oostpoort). Zie ook www.polderlicht.com