cultuur in amsterdam oost watergraafsmeer
Huize Frankendael
 
contactpersoonPodivm - Locatie - Restaurant
adresMiddenweg 72
postcode/plaats1097 BS Amsterdam
e-mail
tel.020-4233930
homepagewww.huizefrankendael.nl
categorielezingen ( po√ętisch), podia (alle), cultuurhistorie, expositieruimte, zaalverhuur, filmzaal, theater
achtergrondLaatste buitenhuis Amsterdam
trefwoordenPodivm - Locatie - Restaurant
>> Huize Frankendael wordt vanaf eind 2008 een nieuwe culturele hotspot van Amsterdam. Het historische buitenhuis uit de 17e eeuw, legt met haar nieuwe functie een unieke verbinding tussen natuur, cultuur en gastronomie. Een ontmoetingsplek en inspiratiebron, waar zowel moderne als klassieke kunst, in meest brede zin, een plek zullen krijgen. Een huis waarin authenticiteit zijn weg vindt in een hedendaagse vormgeving.

>> Podivm Frankendael programmeert een aantal maal per jaar eigenwijze en onorthodoxe voorstellingen/exposities in de vertrekken van Huize Frankendael en omliggende tuinen. Daarnaast host Podivm Frankendael jaarlijks een aantal externe (theater, film en kinderkunst) producties en is er ruimte voor culturele manifestaties.

>> Huize Frankendael wordt tevens aangeboden als Locatie voor exposities, workshops, vergaderingen, presentaties, congressen en events voor de zakelijke markt. En het huis biedt een bijzondere gelegenheid voor huwelijksceremonies, -recepties en diners. Ook particulieren kunnen een of meerdere ruimtes huren voor een private dinner, high tea of andere sociale bijeenkomsten.

>> Het karakter van het huis versterkt de beleving van het publiek: een huis is doorgaans laagdrempelig en intiem en nodigt uit tot ontmoeting en dialoog/interactie met de kunsttoepassing en de maker. Dit huis vormt niet alleen een (fysieke) locatie maar bovenal, vanwege haar geschiedenis en voormalige bewoners, een uitzonderlijke inspiratiebron voor de verschillende kunstenaars.

>> Kijk voor meer informatie op www.huizefrankendael.nl en schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!