cultuur in amsterdam oost watergraafsmeer
Bram Stoof
 
adresEikenplein 22
postcode/plaats1092 CC
e-mail
geslachtman
homepagewww.bramstoof.nl
landNederland
categorieschilderen (figuratief), beeldende kunst (overigen)
monique
olieverf / doek
2005
monique olieverf / doek 2005
de wijnrank olieverf / doek 2006
de wijnrank olieverf / doek 2006
roxana olieverf / doek 2006
roxana olieverf / doek 2006
dode kersentak olieverf / doek 2005
dode kersentak olieverf / doek 2005
dode kardoenen olieverf / doek 2003
dode kardoenen olieverf / doek 2003
verdorde rozen en distels olieverf / doek 2003
verdorde rozen en distels olieverf / doek 2003
Bram Stoof (1959) studeerde vrije grafiek, illustratie en schilderkunst aan de CABK te Kampen. Het was met name de schilder - tekenaar Jaap Nieuwenhuis, die als docent een belangrijke rol in zijn vorming speelde. Na de academiejaren was Stoof werkzaam als grafisch vormgever en illustrator, maar altijd bleef hij schilderen. In de eerste periode bijna uitsluitend met waterverven. Hij verzorgde cursussen in de aquareltechniek. Workshops vonden plaats op uitnodiging van l'OTSI de France, zowel als in samenwerking met natuurtijdschrift Grasduinen en Staatsbosbeheer.

Ongeveer tien jaar geleden zette Stoof zich aan de olieverf. Inmiddels is dit medium, met al zijn moeilijkheden en mogelijkheden, naast tekening en aquarel, de voornaamste plaats in het werk gaan innemen. De fascinatie blijft onverminderd groeien. "Het is een verontrustende en geruststellende gedachte tegelijk," zegt Stoof, "ik zal moeten blijven leren tot ik er dood bij neerval, al bereik ik een aartsvaderlijke leeftijd . Ja, het is een boeiend vak."

Het feit dat Bram Stoof zich meer geboeid voelt door verdieping dan door vernieuwing, "een gedevalueerd begrip," laat zich aflezen aan zijn onderwerpskeuze. Hij hanteert met liefde de traditionele thematiek van landschap, stilleven en figuur. "Het is nooit nieuw, maar telkens anders. Een voortdurende wedergeboorte door het aandachtige oog ontlokt."