cultuur in amsterdam oost watergraafsmeer
Irene Kunst
 
geslachtvrouw
homepagemembers.chello.nl/e.kunst9/statement.html
landNederland
categorieschilderen, beeldende kunst (overigen)
trefwoordenBeeldend kunstenaar
In 1993 cum laude afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam in de richting vrije schilderkunst. Ik werk als beeldend kunstenaar in mijn atelier in Marci Panis en maak daar voornamelijk schilderijen.

Ik ben geïnteresseerd in ontmoetingen tussen verschillende werelden en uitgangspunten. Dat is de rode draad in mijn werk. Mijn werk gaat vaak over de dualiteit tussen een rationele en intuïtieve realiteitsbeleving. Oftewel het logisch verklaarbare in wetenschappelijke zin en het onverklaarbare dat misschien aangevoeld kan worden, maar niet te duiden is. Mijn werk ontstaat vanuit deze ideeën en gaat over verschillende belevingswerelden en belangen die bij elkaar komen en elkaar beïnvloeden. Er kan soms sprake zijn van een wisselwerking, maar vaker nog van een tegenstelling die het gevoel kan geven dat er iets niet klopt. Dit resulteert uiteindelijk in beelden met een sfeer van onderhuidse ontwrichting.

Daarnaast werk ik vanuit dezelfde onderliggende ideeën samen met theatermaakster /performer Roeli Joosten aan het concept "Wheels of Fortune" in mijn atelier, hetgeen een combinatie wordt van een installatie en een performance.