cultuur in amsterdam oost watergraafsmeer
Het Shadow Festival (Stichting Shadow)
 
adresMarcusstraat 52
postcode/plaats1091 Tk
e-mail
homepagewww.shadowfestival.nl
categoriekunstprojecten, film
opgericht in 2000 door Stefan Majakowski (filmmaker, componist, docent). Het festival presenteert nieuw en vooral ongewoon werk op het gebied van de documentaire, jaarlijks tijdens het IDFA in Amsterdam.

Doel van het festival is kritische kwaliteit en onderzoek te stimuleren; naast het festival organiseert de stichting lezingen en workshops het hele jaar door. Om discussie en discours te stimuleren stelt het festival vragen rond de rol van de onafhankelijke filmmaker, de toekomst van de nieuwe en oude media, de documentaire als cultureel erfgoed. Het festival heeft samengewerkt met: de Nederlandse Film en Televisie Academie, het Stimuleringsfonds voor Culturele Omroepproducties, het Nederlands Filmmuseum o.a.

Het festival beoogt in Marci Panis op reguliere basis workshops voor jonge filmmakers te organiseren, openbare screenings van zeldzame documentaires te houden evenals lezingen over een breed scala aan media-georiƫnteerde onderwerpen en houdt zich veelal bezig met kruisbestuiving tussen de media en andere kunstdisciplines; hierdoor zal de grote verscheidenheid aan disciplines aanwezig bij Marci Panis tot samenwerking met het festival leiden. Het Shadow Festival is tevens te zien in Den Haag, Eindhoven en Groningen. www.shadowfestival.nl