cultuur in amsterdam oost watergraafsmeer
Susann Rittermann
 
geslachtvrouw
landNederland
categorietextiel, beeldende kunst (overigen), vormgeving
textielontwerper Studeerde Textiele Vormgeving aan de Gerrit Rietveld Academie en deed de 2e fase studie Vrije Vormgeving aan het Sandberg Instituut in Amsterdam.
Susann Rittermann ontwerpt stoffen met een experimentele uitstraling en zij is geïnteresseerd in nieuwe technieken en materialen. Naast haar eigen stofcollectie SUSANN RITTERMANN TEXTILES houdt zij van het ontwerpen en maken van kostuums voor theaterproducties.
In 1998 won Susann de Bayrischer Staatspreis en TalentePreis voor zijdenstof met metalen draden in M├╝nchen. In 2001 en '02 ontving zij een Startstipendium van het Fonds voor Beeldende Kunsten in Amsterdam.
Tussen 2000 en 2002 presenteerde zij stoffen voor NIELS KLAVERS in de Modeweek Parijs. In 2000 nam Susann deel aan het project The Dutch Young Innovators in Nagoya en Tokio/Japan, en deed zij stoffen voor TEXX Centrum Beeldende Kunst in Rotterdam. Zij deed in 2004 kostuumontwerp voor LOST, danstheater van Jakop Ahlbom/Veemtheater Amsterdam, en kostuumassistentie en stofontwerpen voor WET SNOW, een opera van Giuseppe Frigeni/Nationale Reisopera Enschede, Hollandfestival.