cultuur in amsterdam oost watergraafsmeer
Stichting Memento Gedenkbeelden
 
adresSajetplein 98
postcode/plaats1091 DK
e-mail
tel.020 - 4658450
homepagewww.memento-gedenkbeelden.nl
categoriekunstprojecten, kunst in de openbare ruimte (overigen)
trefwoordengedenktekens
Gedenkbeelden van Stichting Memento
Steeds vaker zoeken mensen voor de laatste rustplaats een gedenkteken dat in sfeer en uiterlijk een persoonlijke herinnering vormt. Wilt u op een unieke wijze een dierbare gedenken? Dan kan Stichting Memento veel voor u betekenen.

Stichting Memento is in 1991 opgericht en bestaat uit een groep van 20 kunstenaars. Naast vrij werk maken zij gedenkbeelden, van grafbeelden tot urnen. Iedere kunstenaar hanteert daarbij een eigen materiaalgebruik en beeldtaal.

Sinds de oprichting van Memento heeft de grafkunst in Nederland een grote ontwikkeling doorgemaakt en zijn er veel nieuwe mogelijkheden voor gedenken ontstaan. Memento heeft daarin een belangrijke rol gespeeld.


Persoonlijk
Het bijzondere aan Memento is de persoonlijke aanpak. Samen met de nabestaanden gaat de kunstenaar op zoek naar de beste vertaling van hun wensen, ideeën en herinneringen. Door dit nauwe contact en de vakkennis van de kunstenaar ontstaat een uniek en persoonlijk gedenkbeeld. De totstandkoming is dan ook een intensief proces en levert vaak een belangrijke bijdrage aan de rouwverwerking.

Kwaliteit
In de uitvaartwereld staat Memento bekend als een groep kunstenaars die telkens opnieuw bewijst dat zij staat voor kwaliteit. Het gaat hierbij niet alleen om goede kunstenaars, maar ook om hun communicatieve vaardigheden. Luisteren, inleven en het stellen van de juiste vragen zijn van groot belang. Alleen kunstenaars die deze kwaliteiten kunnen bieden, zijn aangesloten bij Memento.

Ervaring
De kunstenaars van Memento hebben inmiddels honderden gedenkbeelden gerealiseerd. Natuurlijk altijd in overleg met de nabestaanden, maar ook vaak door samen te werken. Zij adviseren elkaar en wisselen ideeën uit. Zo wordt degelijke vakkennis gebundeld met uitgebreide ervaring.