cultuur in amsterdam oost watergraafsmeer
Lelikoor
 
contactpersoonJessie Ehlhart
adresOLV kapel
postcode/plaats1091 WW
e-mail
homepagewww.lelikoor.nl
categoriekoren (klassiek), koren (alle)
optreden lelikoor
optreden lelikoor
De lippen hoeven niet te druipen van vloeibare mirre...

Een briefje op een mededelingenbord: Wie wil er mee zingen?

d’Witte Leli, 1987. Toen scholen nog mooie namen konden hebben. In dit geval een instituut voor lerarenopleidingen in Amsterdam. De lelie is terug te vinden in de kroonlijst van Herengracht 274. Gebouwd in 1739, in de stijl van Lodewijk XIV. ‘Zwaar, pompeus en symmetrisch’, zegt men van die stijl. Mooi, maar niet wat we willen. Sinds de eerste bijeenkomst na dat briefje is er geschaafd. Onder de bezielende leiding van JanJoost van Elburg.

De polyfonie van Palestrina, Lassus en Victoria. Voor balans en bespiegeling. De twintigste eeuw van Martin, Poulenc, Pärt, Vic Nees. Om grenzen op te zoeken. De barok van Bach en Purcell voor oneindig speelse spiritualiteit. En nu Mozart. Majestueuze elegantie.

Bijna twintig jaar later. Leden vertrokken, nieuwe kwamen erbij. Wat blijkt: continuïteit zweeft juist in de twee minst tastbare elementen: het koor, de muziek. Het koor is inmiddels een projectkoor. Met gemiddeld zo’n 24 leden repeteren we wekelijks in de kapel van het OLVG-ziekenhuis. Vijf-, tienstemmig, of iets daar tussenin. We streven naar een ‘dunne’ bezetting: twee à drie zangers per partij. De 'Historie'-pagina biedt een overzicht van wat we de laatste jaren gezongen hebben.

...maar de bloem van de velden willen we graag zijn.