cultuur in amsterdam oost watergraafsmeer
Meer-Kunst
 
contactpersoonA. Boerma.
e-mail
tel.020-6867054
homepagewww.meerkunst.nl
categorieexpositieruimte (alle), kunstenaarsinitiatief (alle)
Meer-kunst is een beeldend kunstenaarsvereniging voor amateur- en beroepskunstenaars.
De vereniging bestaat 20 jaar en was oorspronkelijk een vereniging voor kunstenaars uit de Watergraafsmeer in Amsterdam.
Nog niet zo heel lang geleden is de vereniging ook toegankelijk geworden voor leden die niet woonachtig zijn in de Watergraafsmeer en heeft 34 leden.

De vereniging exposeert met veel verschillende disciplines zoals schilderen, tekenen, werk in gemengde technieken, grafisch werk, beeldhouwen, goud- en zilversmeden, fotografie en drie dimensionaal werk in gemengde techniek.
De vereniging organiseert ook schilder- en tekencursussen zoals aquarel, portret- en figuurtekenen en gemengde technieken. Daarnaast organiseren we lezingen en museumbezoek als de groep daarvoor groot genoeg is, dit geldt ook voor cursussen.

Meer-kunst heeft de volgende exposities gehouden:
Elk jaar in het Stadsdeelkantoor van het stadsdeel Watergraafsmeer te Amsterdam (sinds vier jaar niet meer, vanwege fusie met Stadsdeel Oost)
Elk najaar in het buurtcentrum 'De Vergulden Eenhoorn' in de Watergraafsmeer te Amsterdam (weekend expositie). Kerk 'de Bron' in de Watergraafsmeer vanaf juni 2000 elk voorjaar. Buikslotermeerkerk in Amsterdam-Noord februari 1999. In Art Gallery ART-DE-COR december 2001 op uitnodiging.

Voor informatie over de vereniging en kunstenaars: e-mail Joke Janssen jokejanssen@freeler.nl