cultuur in amsterdam oost watergraafsmeer
Samir Hodzic
 
geslachtman
homepagewww.NTWProductions.nl
landNederland
categorieaccordeon (overigen)
Samir Hodžić is een accordeonist en pianist.Treedt op als solo artiest, maar ook in meermans bezettingen. Tevens arrangeert hij en componeert eigen muziek. Dat variert van klassiek kamermuziek, jazz en volkmuziek tot moderne lounge muziek.

Samir is een uitstekend muzikant, een zeer goed entertainer. Zijn optredens zijn zeer interactief, en het is uniek hoe hij op welk situatie dan ook een goed contact houdt met publiek en succes behaalt. Hij is inzetbaar bij theater podi maar ook bij openings recepties en andere gelegenheden.


Bijzonderheden:
Samir komt uit muziekale familie, en werd al van af zijn 5de jaar intesief opgeleid. Met klassieke achtergrond en rijke muziek cultuur in Bosnie heeft hij al in jonge jaren concerten gegeven an aan concourssen deel genomen. Zo is hij met 12 jarige leeftijd de 3de prijs winnar geworden op internationale concours van accordeon in Pula (Kroatie). Onder een goede begeleiding en hard werk heeft hij zijn talent kunnen ontwikkelen en internationaal zijn carriere ontplooien.
Repertoire stijlen: Klasiek, Jazz, Gipsy jazz/swing uit de jaren '20 (Django Reinhardt), musettes, tango, klezmer en Oost-Europese volksmuziek.
Zie ook onder Trio's bij "Sam's Trio".

Bezetting:
Samir Hodžić - accordeon, piano, toetsen