cultuur in amsterdam oost watergraafsmeer
Coro Encanto
 
e-mail
homepagewww.coroencanto.nl
categoriekoren (klassiek)
december 2013
december 2013
juni 2013
juni 2013
Coro Encanto is een gemengd koor, dat zich van origine richt op de uitvoering van Latijns-Amerikaanse en Spaanse muziek, maar steeds vaker muzikale uitstapjes maakt. Het koor bestaat uit gemiddeld twintig enthousiaste ervaren zangers en repeteert elke donderdagavond in MUZIQ te Amsterdam.

Het repertoire varieert van gearrangeerde traditionele volksmuziek en oude muziek tot hedendaagse en klassieke composities. Het koor zingt vier- tot achtstemmig en voornamelijk a capella, maar regelmatig ook met instrumentale begeleiding.

Het koor is in 1988 opgericht door de Argentijn Rubén Chapp. Vanaf 1994 was JanJoost van Elburg zes jaar dirigent, de volgende drie jaar de Argentijn Adrián Rodríguez Van der Spoel en daarop, tevens voor een periode van drie jaar, Enrique López-Cortón, afkomstig uit Spanje. Sinds 2007 staat het koor onder leiding van Felix van den Hombergh.

Coro Encanto organiseert zelf concerten, maar treedt ook op tijdens festivals en op uitnodiging.Naast een jaarlijkse subsidie van de gemeente Amsterdam en fondsen die aangeschreven worden voor specifieke programma''s, is het koor financiëel afhankelijk van de opbrengsten van de eigen concerten, contributie en donateurs.

Nieuwe leden

Hou je van zingen en van Spaanse en Latijns-Amerikaanse muziek?

Kom dan zingen bij Coro Encanto!
Coro Encanto heeft ruimte voor zangers in alle stemgroepen.
maar op dit moment vooral ALTEN

Het koor heeft een ‘gevorderd amateurniveau’. De koorleden hebben geen professionele zangopleiding genoten, maar de meeste mensen hebben wel zangles of hebben zangles gehad. Noten kunnen lezen is niet noodzakelijk, kennis van het notenschrift is wel een pré. Ons uitgangspunt is dat tijdens repetities geen of nauwelijks noten worden gestudeerd. Dit betekent dat aan koorleden wordt gevraagd zich een beeld te vormen van een nieuw muziekstuk, voordat het gezamenlijk wordt gerepeteerd.

De repetities zijn op donderdagavond van 20.00 tot 22.30 uur, in het MUZIQ in Amsterdam Oost.
Als het nodig is last de dirigent extra stemgroeprepetities in. Twee keer per jaar hebben we een repetitiedag.
Koorleden betalen (half)jaarlijks een contributie.

De koorleden zijn enthousiast en hebben de ambitie om mooie, afwisselende programma''s te brengen. Er heerst een open en gezellige sfeer bij Coro Encanto.

Als je belangstelling hebt, neem dan contact op met : Marianne Strootmann (info@coroencanto.nl)
Je kunt dan een keer komen kijken of een afspraak maken voor een auditie.