cultuur in amsterdam oost watergraafsmeer
pageturner
 
e-mail
Pageturner

waar: MCO, Polderweg 3, Amsterdam-Oost
wanneer: 14 maart
hoe laat: 16.00u tot 23.00u
hoe goedkoop: 10 euro

Een avondje muziek luisteren, of een boek lezen, of televisie kijken. Het zijn zo van die dingen die mensen doen ter invulling van de vrije tijd.
Pageturner is een concept waarin deze drie vrijetijdsbestedingen gekoppeld zijn en wel op een manier die heel veel weg heeft van de shuffle functie van bijvoorbeeld je i-Pod.
De artiesten die op een Pageturner spelen staan quasi willekeurig opgesteld in de zaal en spelen één voor één een nummer of voor te dragen tekst. Dat houdt de optredens spannend en het publiek blijft bij de les en geboeid kijken, naar iedereen, want vind je iets heel leuk, hoop je dat die artiest snel weer terugkomt in de set, vind je het wat minder, weet je dat het maar een nummer duurt voordat er weer wat anders komt.

voor enkele impressies van eerdere pageturners:

http://3voor12.vpro.nl/artikelen/artikel/40786156
http://3voor12.vpro.nl/artikelen/artikel/41525951

Speerpunten in het Pageturner concept zijn:
- afwisseling;
- van noiseband tot franse pop, van luitmuziek tot rockabilly, van intens zacht tot intens hard
- tussen de artiesten, het nummer na nummer idee.
- tussen muziek, tekst en beeld
- vooruitstrevendheid;
- veel nieuwe artiesten een podium bieden, ook juist door het delen van de set met andere artiesten voel je je als artiest gesterkt en evenzo uitgedaagd.
- artiesten proberen te vangen net voor ze bekender worden.
- aandacht;
- bij het publiek bewaren. Vaak haken mensen na een minuut of 20 af, zelfs bij een band waar ze helemaal idolaat van zijn. Dus feitelijk stretcht Pageturner de aandachtspanne.
- voor de inrichting van de zaal. Door het wegnemen van de barrière die een podium kan zijn voor het publiek, ervaren mensen de optredens anders.

Pageturner is een concept van Bas Jacobs, die als muzikant met Pfaff, We Be Naked, The Ik Jan Cremers en Bonzo Goes To (en in het verleden Seedling) alle hoeken en gaten van het popcircuit in Nederland en ook ver daarbuiten wel gezien, gehoord, geroken en gevoeld heeft.
Daarnaast is Bas Jacobs medeoprichter van That Dam!, een platform voor artiesten die aan de vooravond van hun carrière staan, met o.a. een eigen tijdschrift en eigen avondjes onder de naam Krawattenklup.

Op eerdere Pageturners speelden o.a. Rotem Perach (Isr), Arthur Wevers, Controllar (US/Isr), Ottoboy, Sina Turner (Iran), Wolfling, Pek & Veren, Roy Santiago, Kristina Hanses, Pfaff, Gram, zea, Razorblade Jr. (Hr), Spoelstra, Garcon Taupe.