cultuur in amsterdam oost watergraafsmeer
Avantia Damberg
 
geslachtvrouw
geboortedatum18-09-1977
homepagewww.howgreatthou-art.com
landNederland
categorieanimatiefilm ( poëtisch), audio-visueel (alle)
achtergrondCaribisch
trefwoordenanimatie, publiek werk, muurschilderen, video-installatie
Schilder workshops: http://fs21.formsite.com/avantia/form835970583/index.html
Doe mee! Op vrijdagen of zaterdagen.


Een van mijn uitgangspunten is het ontdekken van een ruimte en het ontdekken in een ruimte. Daarbij krijgen de al bestaande ideeën van vorige ervaringen samen met de dan ontstane ideeën vorm.
Vanuit de plek die ontdekt is, vormen de ideeën in mijn hoofd die er al waren of terplekke ontstaan. Een ruimte ontdek ik, dit geeft geen controle en vastigheid, maar juist spontaniteit en onzekerheid. Het ontstaan van de ideeën in ruimten moeten voldoen aan mijn eigen logica. Het neemt wat tijd dat de logica zich vormt en voor mij ergens op slaat.
Mijn werk gaat vaak over de restruimte, en niet het benoembare onderwerp, maar dat eromheen. Ik voel de echo van de dingen en maak daarover werk dat coëxisteert naast het meer concretere.
serie' Buren van de Platanenweg'serie' Buren van de Platanenweg' serie 'Buren van de Platanenweg'
(zie alle 5 aan de Platanenweg!)serie 'Buren van de Platanenweg' (zie alle 5 aan de Platanenweg!) serie 'vrienden van Amsterdam'serie 'vrienden van Amsterdam' serie 'vrienden van Amsterdam'serie 'vrienden van Amsterdam' video-installatie 'Be Still'video-installatie 'Be Still' tekening 'dive'tekening 'dive' tekening 'koude rode bietsoep, met warmte geserveerd'tekening 'koude rode bietsoep, met warmte geserveerd'