cultuur in amsterdam oost watergraafsmeer
ColourDance
 
contactpersoonNini Poortman
e-mail
Het Muiderpoorttheater presenteert:

ColourDance 2008: BODYSHOUT!
Festival van de niet-westerse dansColourDance vestigt dit jaar de aandacht nog meer op de expressie van het lichaam. Wat heeft de danser van vandaag aan u vertellen? Welke thema's houden hem bezig en wil hij urgent kwijt aan zijn publiek? ColourDance legt meer dan ooit de nadruk op de zeggingskracht van het lichaam en wil daarmee het engagement van de danser benadrukken.

Van donderdag 18 december tot en met zondag 21 december kunt u genieten van verschillende dansvoorstellingen tijdens ColourDance. ColourDance is het jaarlijkse dansfestival dat in Amsterdam Oost plaats vindt en de nadruk legt op fusions en cross-overs gebaseerd op niet-westerse dansstijlen. Het openingswoord wordt op 18 december verricht door Tweede Kamerlid Tofik Dibi, waarna het programma met internationale moderne en traditionele dansvoorstellingen, huiskamerdansvoorstellingen, workshops, video dansclips en een heuse hiphopmusical van start gaat.

Speciaal is de productie 'Showering in the Dark' van choreograaf Jasper Džuki Jelen. Hij maakt in opdracht van het Muiderpoorttheater en Krater Theater deze festivalproductie waarin hij een fusion van moderne dans met urban dance stijlen combineert. 'Showering in the Dark' is een spel rond identiteit, cultuur, verwachtingen en verrassingen. De première is te zien op vrijdag 19 december in het Muiderpoorttheater.

Eveneens wordt de winnaar van het Verse Geesten Festival verwelkomd met een heuse hiphopmusical die op de openingsavond, donderdagavond 18 december, haar première beleeft.

ColourDance zoekt ook dit jaar de buurt weer op. Dans wordt verplaatst naar de huiskamer waar de choreografie “Een Ander Geluid” het daglicht ziet. Choreografe Rolana Saadi werkt met buurtbewoonsters aan deze dansfusion waarbij ieder haar eigen culturele achtergrond in zet.

Zaterdag 13 en zondag 14 december brengt het Muiderpoorttheater in samenwerking met de Dappermarkt een heel weekeind muziek en dans op deze inmiddels bekende markt. Zaterdag treft het winkelende publiek een presentatie van K PAG Company uit Kenya tussen de marktkramen nadat zij een gratis workshop gaven aan belangstellenden. Dezelfde dag is er ook live muziek door de muziekmakers van De Kids van Amsterdam Oost die muziek uit alle windstreken laten horen. Zondag 14 december zijn er meerdere gospelkoren te beluisteren op de Dappermarkt en kan er deel worden genomen aan een swingende workshop.

Verder is er tijdens deze editie nog veel meer dans te beleven. Er is internationale dans bij het Tropentheater, vaste partner van ColourDance. Jongeren maken hun boodschap kenbaar in eigen gemaakte dansclips. Er zijn dansfilms te zien die Cinedans aanlevert en buurtcafé Spargo biedt een speciaal festivalmenu aan. Tevens kan het publiek smullen van Turkse, Indiase, Indonesische eigentijdse en traditionele dansexpressies.

Be someBody, no noBody or just anyBody; Bodyshout is for everyBody!

ColourDance komt tot stand met medewerking van het Tropentheater. Krater Theater, Cafe Spargo en de Dappermarkt. ColourDance wordt financieel ondersteund door AFK +, VSB Fonds.


Noot aan de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Nini Poortman, festivalleider, of afdeling publiciteit op T. 020 665 4568 of via T. 06 1089 6842 of per mail via info@muiderpoorttheater.nl .

Reserveren: 020 668 1313 of info@muiderpoorttheater.nl

DEFINITIEF PROGRAMMA OVERZICHT COLOURDANCE 2008-10-24


Donderdag 18 december Aanvang 20.00 uur Toegang € 6,- / € 4,-

Sosoba West-Afrikaanse dans

groep gemixt met Afrikaans balletNeo en Manu duo rap


Verse Geesten

Première hiphopmusical groep hiphopmusical


Slotacts groep urban danceVrijdag 19 december Aanvang 20.30 uur Toegang € 10,- / € 8,-

Dansclips groep urban dance


Jasper Džuki Jelen fusion urban dance

Showering in the dark trio met moderne dans


Vincent Verburg fusion diverse urban stijlen

ONE solo met moderne dans


Zaterdag 20 december Aanvang 20.30 uur Toegang € 10,- / € 8,-

Esther Nederpelt & Nicole Philoména,

Erwin Kandou, Minco Coenraad moderne dans met buitenlandse

See the Sound ~ Hear the Movement groep invloeden en Fado muziek
Jasper Džuki Jelen fusion urban dance

Showering in the dark trio met moderne dansEzequiel Sanucci fusion Argentijnse tango met

The Other Side solo moderne dansZondag 21 december Aanvang 14.30 uur Toegang € 6,- / € 4,-

Anuradha Pancham & Satish Kumar Indiase traditionele dans en

Bharata Natyam duet contemporary dance

Afsana groep Bollywood


Sophie Schouwenaar Sabar (specifieke Afrikaanse

Sophie’s Sabar solo + groep dans uit Senegal)Exotica a GoGo mix van American Trible Style

Oriental Worlddance Fusion groep en werelddansSarah Parton & Ubit Iskandar

Changes duet Asian Contemporary


Aslan Muziekcentrum groep Turkse folkloristische dansVOORSTELLINGEN OP DIVERSE DATA EN LOCATIES:


In het Tropentheater

20 december: Tchekpo Dance Company

20.30 uur Kleine Zaal € 16,-; Kortingspas € 13,- (incl. consumptie € 19,-/ € 16,-)


Op de Dappermarkt

13 december: van 12.00 – 13.45 uur muziekband deKidsvanAmsterdamOost en vanaf 15.00 uur een gratis workshoppresentatie o.l.v. K-PAG met jongeren uit Amsterdam Oost.

14 december: De hele dag door gospelkoren en een gratis workshop


In café Spargo

Vanaf 5 december: fototentoonstelling

14 december: Club M - Argentijnse tango, gratis muziek als voorproefje op ColourDance


Bij OASE

14 december: Communityproject van Rolana Saadi. Gratis voorstelling. Tijden: eerste voorstelling: 11.30 - 12.30 uur (alleen voor groepsreserveringen), tweede voorstelling: 14.00 - 15.00 uur