cultuur in amsterdam oost watergraafsmeer
Boesner
 
adresVan der Madeweg 53
postcode/plaats1099 BS
e-mail
tel.0205605080
homepagewww.boesner.nl
categoriekunstenaarsbenodgdheden (overigen), expositieruimte
300 kunstenaars exposeren in de Boesner Galerie


Vanaf 27 maart tot 19 april tonen ruim 300 kunstenaars uit heel Nederland hun werk in de galerie van Boesner. De vakgroothandel voor kunstenaarsbenodigdheden in Amsterdam viert met deze expositie, getiteld de Boesner Salon, haar eenjarig bestaan in Nederland.


Het bedrijf wil met de groothandel en galerie een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de kunstbeoefening in Nederland. Niet alleen door het leveren van materialen, maar ook door kunstenaars een plek te bieden waar zij elkaar informeel kunnen treffen en kennis kunnen uitwisselen.

De Boesner galerie is een aparte ruimte van 450 m2 binnen de groothandel, waar het komend jaar naast exposities ook kunst en cultuur gerelateerde workshops en lezingen worden gegeven. Deze activiteiten worden deels door Boesner zelf georganiseerd en deels door haar klanten die de galerie kunnen huren.


De 300 kunstenaars die deelnemen aan De Boesner Salon vertegenwoordigen vrijwel alle kunstdisciplines. De kunstwerken zijn hoofdzakelijk gemaakt door professionals en semi-professionals.

Naast schilderijen, sculpturen, aquarellen, foto’s, etsen en video is er ook keramiek en glas te zien. De diversiteit geeft wellicht een goed beeld van de ontwikkelingen van de kunst in Nederland op dit moment. Alle werken die te zien zijn in de Boesner Salon, zijn aangeleverd door kunstenaars uit het klantenbestand van Boesner.

De meeste kunstwerken kunnen ook worden gekocht, zonder commissie voor de Boesner Galerie.

De expositie is vrij toegankelijk en te bezichtigen tijdens winkeluren.
Groothandel in art supplies, books en framing:
boesner (spreek uit: beusner) biedt u een ongekende keuze uit 26.000 artikelen op een verkoopvloer van ruim 3000 m². Dat is in Nederland (of liever: de Benelux) nog nooit vertoond. Wij heten u welkom in ons ruime pand, dat goed bereikbaar is dankzij de centrale ligging aan de rand van Amsterdam. Prettig voor u, mede dankzij heel veel gratis parkeerplaatsen. In eigen atelier en werkplaats worden op maat gemaakte lijsten, passepartouts en complete inlijstingen verzorgd. Ook voor het bespannen van spieramen, restauraties en vergulden is boesner het adres. In onze enorme boekenafdeling treft u een collectie aan die we voortdurend uitbreiden. En in ons café kunt u genieten van een heerlijk kopje koffie en even op adem komen. Laat u zich vooral inspireren door ons overweldigende aanbod producten, materialen, grondstoffen, lijsten, etc. Bij boesner vindt u alle wereldmerken onder één dak. Ons adviseurs stáán voor hun vak en staan voor u klaar om u in onze vestiging, telefonisch of per e-mail van dienst te zijn.

boesner stelt zich ten doel om kunstscheppende arbeid te verlichten. Dat doen wij door gebruikers van professionele kunstenaarsmaterialen een breed assortiment te bieden tegen scherpe prijzen. Die filosofie heeft in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk voor veel enthousiasme gezorgd. Graag laten wij nu voor het eerst ook Nederland profiteren van boesner.