cultuur in amsterdam oost watergraafsmeer
Tangomuziek
 
contactpersoonKay D Sleking
adres3e Oosterparkstraat 302
postcode/plaats1092 SB Amsterdam
e-mail
tel.06 54977176
homepagewww.tangomuziek.nl
Tangogitarist Kay Sleking speelt zowel solo als met diverse ensembles, waaronder de combinatie bandoneon en gitaar. Sleking geeft tevens les aan de vakgroep Argentijnse Tango van het Rotterdams Conservatorium
Tangogitarist Kay Sleking speelt zowel solo als met diverse ensembles, waaronder de combinatie bandoneon en gitaar. Sleking geeft tevens les aan de vakgroep Argentijnse Tango van het Rotterdams Conservatorium
Guitarras Tango bestaat uit twee gitaren, de lager gestemde guitarrón en zang; een combinatie van instrumenten die in de geschiedenis van de tango een belangrijke rol heeft gespeelt en nog speelt. Het repertoire van Guitarras Tango bestaat uit melancholieke en virtuoze tango’s, milonga´s en walsen. Zangeres Maria Jose Ortiz vult met haar warme stemgeluid het gitaarensemble prachtig aan en doet je geloven dat je in een tango café in Buenos Aires terecht gekomen bent! 

Kay Sleking & Gerard Splint gitaar, Elliot Muusses guitarrón en Maria José Ortiz zang
Guitarras Tango bestaat uit twee gitaren, de lager gestemde guitarrón en zang; een combinatie van instrumenten die in de geschiedenis van de tango een belangrijke rol heeft gespeelt en nog speelt. Het repertoire van Guitarras Tango bestaat uit melancholieke en virtuoze tango’s, milonga´s en walsen. Zangeres Maria Jose Ortiz vult met haar warme stemgeluid het gitaarensemble prachtig aan en doet je geloven dat je in een tango café in Buenos Aires terecht gekomen bent! Kay Sleking & Gerard Splint gitaar, Elliot Muusses guitarrón en Maria José Ortiz zang
Victor Hugo Villena (bandoneón) en Kay Sleking (gitaar) hebben gloednieuwe composities op het repertoire staan; een mengeling van folklore, jazz en moderne klassiek muziek met als uitgangspunt de Argentijnse tango.
Ze spelen nieuwe composities van o.a. de Argentijnse componisten Adrian Politi en Coco Nelegatti. Daarnaast spelen ze composities van Astor Piazzolla en tangostandards.
Victor Hugo Villena (bandoneón) en Kay Sleking (gitaar) hebben gloednieuwe composities op het repertoire staan; een mengeling van folklore, jazz en moderne klassiek muziek met als uitgangspunt de Argentijnse tango. Ze spelen nieuwe composities van o.a. de Argentijnse componisten Adrian Politi en Coco Nelegatti. Daarnaast spelen ze composities van Astor Piazzolla en tangostandards.
ZANG & GITAAR

Maria José Ortiz is afkomstig uit Buenos Aires. Zij studeerde klassieke muziek en zang aan de universiteit van San Juan, en Tango, Jazz, Argentijnse en Latijns Amerikaanse  folklore in Buenos Aires. Marie José wint in 1995 als folklore soliste de eerste prijs in het prestigieuze Cordoba  Pre-Consquin festival.

Kay Sleking  studeerde Argentijnse tango en klassiek gitaar aan het Rotterdams Conservatorium en in Berlijn. Hij ontving de ESSO Award, een stimuleringsprijs voor talentvolle musici. Sleking speelt sinds begin jaren ‘90 in diverse tangoformaties, en trad met verschillende musici op in concertzalen en op tangosalons in binnen- en buitenland. In 2006 speelde hij op het prestigieuze tango festival in Buenos Aires. Naast het geven van concerten doceert Sleking aan het Rotterdams Conservatorium.
ZANG & GITAAR Maria José Ortiz is afkomstig uit Buenos Aires. Zij studeerde klassieke muziek en zang aan de universiteit van San Juan, en Tango, Jazz, Argentijnse en Latijns Amerikaanse folklore in Buenos Aires. Marie José wint in 1995 als folklore soliste de eerste prijs in het prestigieuze Cordoba Pre-Consquin festival. Kay Sleking studeerde Argentijnse tango en klassiek gitaar aan het Rotterdams Conservatorium en in Berlijn. Hij ontving de ESSO Award, een stimuleringsprijs voor talentvolle musici. Sleking speelt sinds begin jaren ‘90 in diverse tangoformaties, en trad met verschillende musici op in concertzalen en op tangosalons in binnen- en buitenland. In 2006 speelde hij op het prestigieuze tango festival in Buenos Aires. Naast het geven van concerten doceert Sleking aan het Rotterdams Conservatorium.
ENSEMBLE-LES ARGENTIJNSE TANGO
is bedoeld voor gitaristen,fluitisten, violisten, pianisten,contrabassisten, cellisten, accordeonisten die graag tango willen spelen onder begeleiding. 
Er is ook een gitaarensemble.
ENSEMBLE-LES ARGENTIJNSE TANGO is bedoeld voor gitaristen,fluitisten, violisten, pianisten,contrabassisten, cellisten, accordeonisten die graag tango willen spelen onder begeleiding. Er is ook een gitaarensemble.