cultuur in amsterdam oost watergraafsmeer
womens company
 
adresMuiderkerk in de Linnaeusstraat 37
e-mail
homepagewww.womenscompany.nl
categoriekoren (overigen)
Women’s Company is een Amsterdams vrouwenkoor met een bezetting van ongeveer dertig leden. We zingen drie- tot achtstemmige liederen. Sinds het koor in 1992 werd opgericht, studeren we onder de inspirerende leiding van Marjan Politiek elk jaar een nieuwe mix van klassieke en moderne muziekstukken in.

Het resultaat hiervan brengen we aan het einde van het seizoen tijdens een feestelijk eindconcert over het voetlicht. Ook treden we incidenteel bij andere gelegenheden op en nemen we deel aan verschillende korendagen.

De afgelopen jaren stonden o.a Monteverdi, Sibelius, Schubert, Purcell, Britten, Elgar, Gershwin, Bartok, Fauré en Debussy op het programma.

Daarnaast zijn we steeds op zoek naar bijzondere, eigentijdse wereldmuziek en brengen we blues- en popmuziek ten gehore, vaak evergreens in een prikkelend arrangement.

We streven naar ‘eenheid in diversiteit’. Want al zingen we liederen in verschillende stijlen, van uiteenlopende werelddelen en uit vele tijden, er is één constante: we kiezen muziek die ons raakt en aanspreekt en waar we graag expressie aan willen geven. Vanuit die optiek staan de melancholie van een 19e eeuwse serenade, de uitbundigheid en vitaliteit van een Indiaanse Drum Song en de sprekende lyriek van een middeleeuws motet heel dicht bij ons. En inmiddels een vast onderdeel van ons repertoire vormen swingende samba- en bossanovaklanken van Braziliaanse bodem.

Lijkt dit je wat? Nieuw publiek en nieuwe leden zijn hartelijk welkom!