5 voordelen van een VPN

De voordelen van een VPN

Je hebt waarschijnlijk wel eens van VPN (Virtual Private Network) gehoord of er iets over gelezen. Mogelijk wil je nu weten welke voordelen aan het gebruik van zo’n VPN zitten. Want is het echt zulke goede techniek waarmee je veiliger kunt surfen? Zelfs anoniem?

Ja zeker! En dat is niet het enige voordeel van een VPN. Hieronder lees je 5 grote voordelen van het gebruik van een VPN.

1. Met een VPN kun je anoniem internetten

Als je een VPN gebruikt kun je praktisch anoniem internetten. Sowieso wordt standaard je eigen IP adres afgeschermd omdat je met het ip-adres van je VPN surft. Verder kun je nog bepaalde zaken afschermen welke terug te leiden zijn naar jou.

2. Veilig gebruik maken van openbare Wi-Fi netwerken

Openbare Wi-Fi netwerken zijn een geweldig doelwit voor hackers. Iedereen verbind zomaar met deze gratis netwerken en hackers kunnen zo ongemerkt toegang krijgen tot gevoelige gegevens van deze apparaten.

Tenzij je een VPN gebruikt. Want als je online gaat via een VPN, ook via openbare Wi-Fi netwerken, zijn al je gegevens en andere data versleuteld. En daar kunnen hackers niets mee.

3. Je kunt GEO-geblokkeerde content bekijken

Veel online content is enkel toegankelijk in bepaalde landen. Dit heeft te maken met uitzendrechten en licenties. Zo kun je Nederlands voetbal vaak niet in het buitenland kijken. Of bepaalde films of series op Netflix of andere streamingsdiensten.

Daar is een VPN de oplossing voor. Met een VPN kun je IP adressen uit specifieke landen instellen en zo alsnog de bepaalde content kijken.

4. Je hebt een beveiligde verbinding via een VPN

Als je via een VPN surft heb je een veel beter beveiligde verbinding dan wanneer je ‘gewoon’ via het internet surft. De verbinding via een VPN netwerk is namelijk versleuteld waardoor alle data via deze connectie van buitenaf niet toegankelijk is.

Hiermee bescherm je jezelf tegen cybercriminaliteit maar ook tegen hackers, malware en virussen.

5. Met een VPN kun je veilig op afstand verbindingen met lokale netwerken

Als je op afstand verbinding wilt maken met een lokaal netwerk dan kan dat aanzienlijke risico’s met zich meebrengen. Mochten hackers of andere kwaadwillenden hier weet van krijgen en gegevens onderscheppen dan hebben zij ook toegang tot dit netwerk.

Hier komt de VPN in het spel. De VPN zorgt er niet alleen voor dat je heel gemakkelijk op afstand verbind met een ander netwerk maar ook dat dit veilig gebeurd.